ImatgeSTEINHÖFEL, Andreas. Rico & Oskar.

El cas del macarró gratinat.

Estrella Polar, 2011.

Premi Nacional de Literatura Juvenil a Alemanya

 Edat: a partir d’11 anys.

“En Rico és un noi ‘especial’, tot i que ell està content de tal i com és. No té gaires amics, veritablement, no és gaire sociable. Coneix a l’Òskar, un noi tot al contrari del que ell és, és un noi superdotat. Tot comença amb un macarró gratinat, i acaba resolent un gran misteri, Míster 2000, el segrestador de nens. L’Òskar, és segrestat per Míster 2000, un veí d’en rico. És un llibre bastant emocionant, que et fa pensar i raonar. És intrigant, ha estat molt divertit llegir-lo!”

“A mi m’han agradat les definicions de les paraules que feia en a vegades en Rico. Em feien molta, molta, molta, molta gràcia però només algunes de les definicions. El vull tornar a llegir perquè m’ha encantat”

“Es tracta d’un nen retrassat que es diu Rico. Coneix a un nen superdotat que es diu Oskar. Des que es van conèixer feien bastantes coses junts per l’edifici del Rico. Hi ha un segrestador de nens, Míster 2000 que ha segrestat molts nens, un d’ells l’Òskar. I què farà en Rico?”

“En la meva opinió, el llibre ha estat molt bé perquè m’agraden els llibres d’aventures, misteri i intriga. En Rico és el personatge més graciós i més increïble, perquè fixar-se en un macarró no és gens normal i no parlo de, tot i els seus problemes, ha aconseguit desemmascarar a un segrestador de nens molt audaç, Míster 2000.”

“A mi m’ha agradat bastant, cap a la meitat del llibre, estava súper segura de que era l’Escarré. M’han fet gràcia algunes coses, com la carta que fa al seu professor. Però no trobo sentit al títol del macarró gratinat.”

” A mi m’ha agradat bastant aquest llibre perquè és de misteri i aquestes coses m’agraden, però no m’ha enganxat massa. El personatge que més m’ha agradat és l’Òskar perquè jo tinc un tiet i un cosí superdotats i com l’Òskar també ho és doncs m’ha agradat perquè a mi sempre m’ha sorprès molt. En Rico és divertit i encara que no ho sembli una mica llest.”

Puntuació mitjana: 8,4.

Club de Lectura Galectors