Títol: Taibshe (aparició)taibhse grande

Autor: Carolina Lozano

Editorial: Edebé, 2010

ISBN: 9788423687299

Sinopsi: A Escòcia abunden els fantasmes i molts escocesos creuen en la seva existència. Per a la Lia, una noia de Barcelona que estudia al col·legi Royal Dunedin d’ Edimburg, aquestes tradicions tan sols formen part de la llegenda urbana de la ciutat., però un dia coneix l’ Àlastair, de qui s’enamora i amb ell descobrirà l’ altra cara de la ciutat , plena de mort i de vida, de llum i de foscor. Perquè no tots són tan vius com sembla. Taibhse, paraula gaèlica que significa “aparició”, és una apassionant novel·la paranormal en que sentiràs amb la Lia i l’ Àlastair l’ amor incert, la por i la curiositat tan d’ al´ò que és viu… com per allò que no n’ és.

“Aquest  llibre m’ha encantat. És del tipus misteri i fantasmes i això, a més va sobre una noia d’institut que gairebé no té vida social i al final…”

“M’ha agradat molt. La protagonista, la Liadan, és molt valenta i molt intel·ligent. L’Àlar (Àlastair), encara que sigui una aparició, és també molt bona persona i molt amable. És una història molt interessant i molt original. Tots els personatges, tenen una història que hauràs de descobrir abans de pensar res dolent d’ells. És una història que t’enganxa i fa que no puguis parar de llegir. El recomano a tots els nois i noies de més de dotze anys que estiguin interessants en els fantasmes, o més ben dit, en les aparicions.”

“És una nena que se’n va a viure a Escòcia a viure amb un parent de la seva família i allà s’enamora. A la biblioteca del seu institut passen coses molt estranyes però  ella decideix entrar-hi.”

“No m’ha agradat gaire perquè hi ha massa misteris, però sí que m’ha agradat quan s’han conegut la noia i el noi i tenen unes quantes aventures, també m’agrada com estan dibuixats.”

“A la Liadan se li moren els pares i se’n va a estudiar a Edimburg. Allà es queda amb el director de l’escola que és el seu oncle. La fan encarregada de la biblioteca perquè li agrada molt llegir. Allà coneix l’Alastair, però després s’adona que no es una persona normal, sinó que es tracta d’una aparició i tot així, s’enamoren. Al principi no li pot explicar als seus amics però al final opta per dir-los-ho.”

Puntuació mitjana: 8,5

Club de Lectura Galectors