L’ocell que no passava els dijousOcell no passava els dijous

Autor: Dolors Garcia i Cornellà

Il·lustrador: Sílvia Cabestany

Editorial: Animallibres, 2016

Pàgines: 112

ISBN: 9788415975786

 

 

Sinopsi:

La senyora Vitxissuàs era cuinera. Havia treballat en un munt d’hotels i restaurants, però hi havia un lloc on no li agradava gens anar a cuinar: a les escoles. I és que els nens i les nenes no s’acabaven el menjar del plat, el llençaven a terra o se l’amagaven a les butxaques. Qui li hauria dit que ara que s’havia jubilat tornaria a una escola? Just abans de sortir cap allà, un ocell preciós es va aturar a la seva finestra. Semblava sorgit d’un conte…

 

Opinions:

Als participants del club de lectura Galectors els ha agradat molt aquesta lectura, l’han gaudit i asseguren que la recomanarien molt a altres nens i nenes perquè té moltes qualitats com que és divertit, que explica contes dins de la història i que les il·lustracions que l’acompanyen són molt boniques.

Durant la tertúlia van parlar de com són els menjadors escolars, alguns participants asseguren que tot plegat és massa ecològic, que les truites són d’espinacs enlloc de patates (que els agrada més), que els canelons són de verdures i, el seitán, que és una cosa estranya que no agrada a ningú. Estan d’acord amb afirmar que molts nens i nenes són una mica llepafils amb el menjar. Tot i així, els agrada compartir aquesta estona amb els companys i vam riure amb anècdotes de menjar volador i amagatalls insospitats per aquelles menges que no els fan el pes.

Arran d’un fragment van expressar quines són les seves aspiracions per al futur i em van sorprendre en descobrir que podria ser que estés conversant amb futurs escriptors, poetes, il·lustradors, biòlegs marins, cuiners, professors de nens petits, enginyers robòtics, dissenyadors de moda, ensinistradors de gossos, guionistes de videojocs i fins i tot, directors de cinema!

Com veieu, compartir tertúlies amb nens i nenes lectors és un gran plaer que us animo a descobrir.

Nota mitjana: 8,3/10

Club de Lectura Galectors